Snoeien

Een goed gesnoeide boom blijft een gezonde boom

Wij snoeien jouw boom in Antwerpen Centrum en omgeving.

Met grote zorg voor de gezondheid en natuurlijke vorm van de boom

Staat de boom al een tijdje welig te tieren? Groeit hij over de haag van je buren of heb je niet voldoende lichtinval in je tuin?

Als je jouw boom wilt laten snoeien in Antwerpen Centrum en omgeving, dan ben je bij Zee van Groen op het juiste adres.

Bij Zee van Groen snoeien we bomen zodanig dat de boom goed kan herstellen en optimaal kan groeien. We gaan circulair te werk, het snoeiafval verwerken wij tot haksel om de bodemkwaliteit te verbeteren en de afvalberg te verminderen.

Wij snoeien je boom op het juiste moment en volgens de regels van de kunst, zodat deze in de juiste vorm groeit en dat blijft doen. Want een goed gesnoeide boom blijft een gezonde boom!

nuttige link: Bomen Beter Beheren, vertaling Europese snoeirichtlijnen

bomen snoeien in regio Antwerpen - Zee van groen

Bomen snoeien in stad Antwerpen en omgeving? Zee van groen zorgt voor

  • snoei met aandacht voor kroon architectuur van de boom: Snoei gebeurt binnen de mogelijkheden waarbij de natuurlijke groeivorm van de boomsoort gerespecteerd wordt.
  • begeleidende snoei van jonge bomen: Jonge bomen kunnen vaak begeleidende snoei gebruiken. Hierbij verwijderen we kruisende takken en hogen we (indien nodig) de kroon op.
  • verwijderen van dood hout: Dode takken die een risico voor mens of eigendom vormen kunnen best tijdig verwijderd worden. Wel zijn deze ook een biotoop voor allerlei insecten en schimmels. Bij geen risico kunnen we ze dus best laten hangen.
  • onderhoud van knotbomen: Knotbomen moeten om de paar jaar terug geknot worden, hierdoor blijven ze veilig en gezond.
  • verminderen gewicht van risico takken: Bij veteraanbomen kunnen grote takken aangetast worden door schimmels. Dit is een natuurlijk proces en zeker niet abnormaal. Het gewicht van deze takken verminderen kan een goede oplossing zijn. Hierdoor verhogen we de veiligheid en kan de boom langer genieten van zijn oude dag.

Bel Arne op +32 (0)472 93 00 44 of stuur een mailtje naar info@zeevangroen.be

Zee van Groen