Verzorgen

Wij houden jouw bomen gezond!

Wij zorgen voor bomen in Antwerpen Centrum en omgeving

Met de gezondheid van jouw boom centraal

Wees er tijdig bij om eventuele ziektes of boomproblemen te dedecteren. Bij bomen is het absoluut beter voorkomen dan genezen. Wij onderzoeken de gezondheidstoestand van jouw boom en adviseren passende maatregelen (bv. standplaatsverbetering, kroonverankering, snoei, …) voor een duurzame en veilige oplossing. Als je bomen wilt laten verzorgen in stad Antwerpen en omgeving, dan ben je bij Zee van Groen op het juiste adres.

Een goed verzorgde boom op de juiste groeiplaats is veel minder vatbaar voor ziektes en plagen. We beoordelen de gezondheid aan de hand van visuele inspecties, controleren op de aanwezigheid schimmels en onderzoeken de omstandigheden van de groeiplaats.

Indien er toch problemen zijn, gaan we eerst de standplaats en andere externe factoren bekijken en zoeken we de gepaste remedie. Dit gaat van standplaatsverbetering tot uitvoeren van veiligheidsmaatregelen.

Bovendien zetten wij enkel natuurlijke bestrijders in (zoals larven van lieveheersbeestjes of sluipwespen) om boomziektes op een duurzame manier te bestrijden. Hoewel ik in het bezit ben van een fytolicentie, zie ik volledig af van het gebruik van chemische middelen. Deze werken slechts kort en dienen steeds weer herhaald te worden, zeker als de kern van het probleem niet aangepakt wordt.  

Zoals steeds staan veiligheid en de gezondheid van jouw boom centraal.

Bomen verzorgen stad Antwerpen en omgeving - Zee van groen

Zo verzorgen wij jouw bomen en tuin in stad Antwerpen en omgeving:

Visuele inspectie (VTA)

 • visuele controle gezondheidstoestand boom: De hele boom van wortels tot kruin en bladzetting wordt nauwkeurig bestudeert. Hierdoor kunnen we de gezondheid goed inschatten en advies geven indien nodig.
 • bestuderen aanwezige zwammen en schimmels: Bomen leven nauw samen met schimmels, zowel goede als slechte. Hun aanwezigheid kan veel zeggen over de conditie en levensfase van de boom.
 • adviseren en uitvoeren van mogelijke veiligheidsmaatregelen (snoei, kroonverankering, …): Indien nodig kunnen we de nodige veiligheidsmaatregelen uitvoeren. Breuk gevaarlijke takken kunnen worden gesnoeid of voorzien worden van een kroonverankering.
ziektes en plagen in bomen - Zee van groen

Standplaatsverbetering

 • studie standplaats en groeiomstandigheden boom: Heel veel problemen beginnen onder de grond of in de omgeving rondom. Passende maatregelen daar kunnen de gezondheid van de boom vaak drastisch verbeteren.
 • verbeteren bodemleven door aanbrengen mulch laag: Het aanbrengen van een laag mulch (gevallen blad en/of haksel) verbetert de grond rondom de boom. Er worden hierdoor talrijke nuttige schimmels en bacteriën vrijgegeven.
 • boomspiegel voorzien van bescherming: Op sommige plaatsen kan het nuttig zijn om de boomspiegel te beschermen met een lage schutting.

bomen laten verzorgen in stad Antwerpen en omgeving- Zee van groen

Ziekten en plagen

 • correct identificeren van ziekte of plaag: Alles begint bij een correcte identificatie, dan wordt het schadebeeld bekeken en beslist welke maatregelen eventueel kunnen helpen.
 • inzetten van natuurlijke bestrijders: Natuurlijke bestrijders zijn een milieuvriendelijk alternatief voor chemische middelen. Ze werken trager en minder drastisch, maar zijn op lange termijn effectiever en veel beter voor de boom en omgeving.
 • verbeteren algemene gezondheid van boom: Schadelijke dieren en organismen richten zich meestal op verzwakte bomen. Ik probeer steeds de achterliggende oorzaak te ontdekken.
ziektes en plagen in bomen - Zee van groen
Bomen verzorgen regio Antwerpen - Ziekten en plagen bomen - Zee van groen 1

Algemeen onderhoud tuin

Naast het verzorgen van je bomen , kunnen wij ook zorgen voor het onderhoud van je stadstuin.

 • snoeien van hagen: Als de haag ook een opfrisbeurt kan gebruiken nemen we dit graag mee.
 • onkruid verwijderen: andere tuinklusjes zoals onkruid wieden of struiken snoeien kunnen ook mee gedaan worden.

Stadstuin onderhouden stad Antwerpen en omgeving - Zee van groen

Bomen verzorgen in stad Antwerpen en omgeving? Zee van groen zorgt voor

 • Visuele inspectie (VTA): we controleren de gezondheidstoestand van je bomen en voeren veiligheidsmaatregelen uit waar nodig.
 • Standplaatsverbetering: we bestuderen de groeiomstandigheden van jouw boom, verbeteren het bodemleven en voorzien de boomspiegel van bescherming.
 • Bestrijden van ziekten en plagen: we identificeren de ziekte of plaag, zetten natuurlijke bestrijders in en verbeteren de algemene gezondheid van jouw bomen.
 • Algemeen onderhoud tuin: we zijn ook beschikbaar voor het snoeien van hagen, het verwijderen van onkruid en andere tuinklusjes.

Bel Arne op +32 (0)472 93 00 44 of stuur een mailtje naar info@zeevangroen.be

Zee van Groen